Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejlende salgspris
DKK 150,00
Din pris
DKK 139,95
Du sparer
7%
Forventes afsendt
11-15 hverdage

Vores kunder siger:


Eget ansvar

Elsebeth Egholm


Beskrivelse

Sommerferie og hedebølge i Århus. En kendt flygtningeadvokat findes død i sit hus i Højbjerg. Det ligner et hændeligt branddødsfald men er vednærmere eftersyn drab. Efterforsker ved Østjyllands Politi, JohnWagner, bliver kaldt ind på sin fridag og må melde afbud til DicteSvendsens og hendes datters Roses fødselsdagsfest samme aften. Dictes søn, Peter, foretrækker at holde øje med festen på afstand ogfølger efter Rose og kusinen Anne Marie, da de senere går ud i Århus'natteliv. På vejen passes de op af en hvid bil med to hætteklædte mænd. Peter forsøger, men kan ikke forhindre kidnapningen. Få dage senere finder et ungt par en afsavet hånd i Trige skov. Den stammer tydeligvis fra en ung afrikansk kvinde, og senere finder manandre ligrester i en rævegrav, men man finder ikke hovedet og kan ikkeidentificere liget. Ingen har meldt den pågældende savnet.

Efterforskningen kæder efterhånden advokatens død sammen medkidnapningen, og Anne Maries far bringes ind som mistænkt. Imens drilleret Afrika-tema Wagner. Igen og igen dukker afrikansk musik, afrikanskemasker og afrikanske flygtninge op, men han kan ikke regne sammenhængenud. Dicte forsøger at samarbejde med politiet, men da Anna Bagger overtagerkidnapningssagen, mister hun tilliden og kaster sig ud i sin egenefterforskning. Nogen begår indbrud i hendes hus, som der også blevbegået indbrud hos Anne Marie og hos den døde advokat. Det går op for Dicte, at hun har noget, kidnapperne leder efter. Hvis hun kan findedet, kan hun måske indgå en handel med dem og få pigerne tilbage.

Eget ansvar handler om handler. Store og små. Handler er tilværelsenssmøremiddel. Kernen i historien er illegale flygtninge, der betaler 50%af deres løn til grådige bagmænd for falske identiteter, så de kan bo ogarbejde i DK. Men også Dicte indgår en handel, da hun til gengæld forsit navn på en forsideartikel lige lovlig hurtigt udnævner en navngivetperson som drabsmand. John Wagner ofrer sin søn Alexander for jobbet ogkan ikke holde ham fra et stigende misbrug. Dictes søster, Sofie, harpansat sin sjæl hos Jehova og ofret sin frie vilje, og Peter ofrer gamlevenskaber for at grave i fortiden og finde pigerne. Sådan forsøger hverisær at få det, de vil have. Men det har sin pris.

Kommentar

LYDBOG

Produktdetaljer

Medie Lydbog (MP3)   (Lydbog på MP3-CD)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Specielt cover Lydbog
Udgivet 27/06-2013
ISBN13 9788740010756
Label Politikens Forlag
Genre Lydbøger
Mål 186 × 140 × 7 mm
Estimeret vægt 200 gram
Spilletid 12:54:00
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk