Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

 Precious

Blu-ray


Beskrivelse

Inderholder både film og roman!

Den unge, afroamerikanske pige, Claireece Precious Jones, vokser op i et hjem med misbrug og overgreb i Harlem, New York. Moderen er voldelig og faderen voldtager sin datter.

To gange resulterer faderens overgreb i graviditeter og den vrede, Precious føler ved sin uretfærdige skæbne, gør det svært for hende at bryde den sociale arv. Dertil kommer hendes livstruende overvægt og svære analfabetisme, som afskærer hende fra omverdenen indtil en lærerinde sætter sig for at hjælpe.

Precious er instrueret af Lee Daniels - prisvinder ved Sundance, Cannes og Toronto Film Festival. Filmen modtog hele 6 Oscar®-nomineringer og vandt i kategorierne 'Bedste Filmatisering' og 'Bedste Kvindelige Birolle'.

Kommentar

Precious udspiller sig i Harlem i 1987. Det er historien om Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe), en 16-årig afro-amerikansk pige med et liv, ingen vil misunde hende. Hun er gravid for anden gang med sin far; en far, som i øvrigt ikke tilbringer tid sammen med sin familie. Hjemme må hun uafladeligt stå på nakken for sin mor (Mo'Nique), en højtråbende og aggressiv kvinde, som mishandler hende både fysisk og psykisk. Skolen er ét stort kaos og Precious er nået til niende klasse med gode karakterer, men gemmer på endnu en frygtelig hemmelighed: Hun kan hverken læse eller skrive.

Precious bliver presset fra alle sider, men hun kommer aldrig ned med nakken. Bag sit uanfægtede ydre gemmer sig nemlig en både begavet og nysgerrig pige med en spirende fornemmelse for, at der eksisterer et alternativ for hende her i livet. Truet med udvisning bliver Precious tilbudt muligheden for at blive overflyttet til en alternativ skole, der fungerer ud fra devisen "Each One/Teach One". Precious kender ikke betydningen af "alternativ", men hendes instinkter fortæller hende, at det er den chance, hun har ventet på.

Produktdetaljer

Medie   Blu-ray   (Blu-ray Disc)
Udgivet   Danmark,   08/06-2010
Oprindeligt udgivet   2009
EAN/UPC   5705535040136
Label   AWE
Katalognr.  B-ME674
Genre   Drama
Estimeret vægt   126 gram
Region   Region 2 (Europa)
Undertekster   Dansk
Director   Lee Daniels