Arctic Imagination -  - Bøger - Det Kgl. Bibliotek - 9788770231480 - 19. november 2018
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Arctic Imagination 1. udgave

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Arctic Imagination 1. udgave

Hvad gør vi, når isen i Arktis forsvinder? Sådan lyder spørgsmålet, der indledte Arctic Imagination - et transatlantisk projekt og samarbejde mellem biblioteker i København, New York, Stockholm, Oslo og Nuuk.  

Bogen Arctic Imagination er grundlæggende en hyldest til isen. Den er vokset ud af projektets mange events, live-samtaler, udstillinger, optrædener – og ikke mindst alle de bibliotekssamlinger, som Det Kgl. Bibliotek har bedt kunstnere, tænkere og forfattere om at lade sig inspirere af. I helt nye tekster af blandt andre Laurie Anderson (US), Kim Leine (NO/DK), Henrik Saxgren (DK) og Sørine Steenholdt (GL) bliver både fortidens og fremtidens Arktis nærværende for læseren.

Bibliotekernes samlinger med alverdens skatte om fortidens Arktis har haft afgørende betydning for bogen. Gribende dagbøger, fantastiske fotografier, oplysende kortoptegnelser og bevægende breve, der alle vidner om en historisk og vedvarende fascination af det kolde nord. Historisk har det været livsfarligt at færdes på isen i Arktis, men trangen til at udforske polarregionerne var så stor, at man blev ved at tage på ekspeditioner med livet som indsats.

Fortidens mægtige og farefulde is står i stærk kontrast til nutidens smeltende is. Arktis er midt i en dramatisk forvandling og hviler i dag på et skrøbeligt fundament. I denne bog kan du opleve en samling af visioner og fortællinger om isens betydning for mennesket igennem flere hundrede år.

Medie Bøger     Bog
Udgivet 19. november 2018
ISBN13 9788770231480
Forlag Det Kgl. Bibliotek
Genre Naturen, Div.
Antal sider 193
Mål 246 × 336 × 21 mm   ·   1,54 kg
Sprog Engelsk  
Originalsprog Engelsk