Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejlende salgspris
DKK 349,95
Din pris
DKK 257,00
Du sparer
27%
Forventes afsendt
2-3 hverdage

Vores kunder siger:


Lykkebarn med far

Christoph Hein


Beskrivelse

Konstantin Boggosch bliver født ved Anden Verdenskrigs afslutning. Han er et ”lykkebarn” som redder moderen fra de russiske officerers overgreb, da hun som højgravid sætter sig op mod deres hærgen i efterkrigstidens Tyskland. Men familien Boggosch har en lang slagskygge, faren er dømt nazistisk krigsforbryder, og det kainsmærke hænger ved familienavnet.

Christoph Hein formår i én lang bevægelse at beskrive tres år af det moderne Tysklands historie. ” Lykkebarn med far” er en mands historie, men samtidig et delt lands skæbne. Den totalitarisme der blev lagt i graven ved krigens afslutning, genopstår få år senere som DDR. Hein beskriver som ingen anden, hvad det vil sige, at være overgivet til den Østtyske statsræsons luner, at kæmpe konstant for en frigørelse, som måske kun kan ende med en erkendelse af, at sted og arv ikke kan omgås. Selv da Konstantin skifter efternavn og flygter til Marseille for at blive fremmedlegionær, ja, så følger faderens skygge efter.

Christoph Heins forfatterskab er blevet belønnet med talrige priser. Han betragtes sammen med Christa Wolf og Stefan Heym som en af Østtysklands vigtigste forfattere, ikke mindst efter landets opløsning i 1989.

Produktdetaljer

Medie Hæftet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 18/01-2019
ISBN13 9788702235135
Forlag Gyldendal
Genre Skønlitteratur
Antal sider 496
Mål 222 × 145 × 32 mm
Vægt 637 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Tysk
Cover Artist Martin Dennis