Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejledende salgspris
DKK 299,95
Din pris
DKK 261,00
Du sparer
13%
Forventes afsendt
1-2 arbejdsdage

Vores kunder siger:


 Uopklaret - Danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager

Frederik Strand


Beskrivelse

Fra mordet i Finderup Lade over Varulve-bevægelsen til de uopklarede kvindemord i 1990?erne og katastrofebranden på Scandinavian Star. Uopklarede kriminalsager har altid fascineret og skabt myter og konspirationsteorier.

I denne bog fortæller historiker Frederik Strand om nogle af danmarkshistoriens mest gådefulde uopklarede forbrydelser. En væsentlig del af sagerne er drabssager, men der er også forskellige former for berigelseskriminalitet, sædelighedsforbrydelser samt enkelte terrorsager og gådefulde krigsbegivenheder.

Bogen beskriver også, hvordan historieskrivningen har udviklet sig. I tidligere tider fandtes der groft sagt kun kongernes og adelens historie, og derfor handler de tidligste kriminalhistorier ofte om dem. Med pressens fremvækst i det 19. århundrede begynder man at interessere sig for almindelige mennesker, og så kommer deres kriminalhistorier også i centrum. Samtidig opstår der en særlig interesse for den ?ekstraordinære kriminelle? som f.eks. seriemordere, der i helt særlig grad optager pressen og befolkningen. Frederik Strand fortæller også om cold cases og beskriver, hvordan en uopklaret sag skifter karakter, når den bliver opklaret, og det gådefulde forsvinder.

Produktdetaljer

Medie   Hæftet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave   2. udgave, 1. oplag
Udgivet   11/02-2019
ISBN13   9788711564004
Forlag   Lindhardt og Ringhof
Genre   Historie & Mytologi
Antal sider  566
Mål   227 × 155 × 37 mm
Vægt   814 gram
Sprog   Dansk
Originalsprog   Dansk