Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejlende salgspris
DKK 249,95
Din pris
DKK 184,00
Du sparer
26%
Forventes afsendt
2-3 hverdage

Vores kunder siger:


Brun

Zakiya Ajmi


Beskrivelse

Brun er en antologi, der handler om at være anderledes. Fremmed. Måske indvandrer eller adoptivbarn. Men den handler også om det, man er ud over at være fremmed, og om det, man kan slås med, som måske/måske ikke knytter sig til ens hudfarve.

Missionen med Brun har været at give en stemme til dem, der ofte bliver overhørt, og en bog til dem, der ikke så ofte hører om sig selv. Hvad vil det sige at være brun, og hvad vil det ikke nødvendigvis sige at være brun?

Forfatterne kommer fra alle dele af det danske kulturliv: Der er skønlitterære forfattere, studerende og debattører i alle nuancer fra hvid til mørkebrun. Fra Asien, Afrika, Mellemøsten og Grønland. Alle har fået helt frie hænder. Blandt forfatterne er Niviaq Korneliussen, Rebecca Bach- Lauritsen, Kristina Aamand, Tara Skadegaard Thorsen, Jens Philip Yazdani med flere.

Pressen skriver: »Antologien giver læseren en unik mulighed for at leve sig ind i hvordan det er at blive opfattet som sin brune hudfarve, når man træder ind ad en dør, fremfor at blive set som menneske […] Styrken ved disse fortællinger er at de ikke graver grøfter, men tværtimod med deres genkendelige hverdagssituationer gør det muligt at leve sig ind i andre menneskers oplevelser, selvom man ikke deler erfaringer […] De meget forskellige, stærke og dybt personlige bidrag i Brun giver virkelig stof til eftertanke og bør kunne sætte gang i et væld af spændende samtaler om værdier, normer og gensidig respekt. Antologien berører nogle helt centrale spørgsmål om hvordan majoritet og minoriteter omgås hinanden, hvordan vi opfatter, behandler og taler med hinanden - og om hvor lydhøre vi er. Noget der vedkommer alle børn og unge (for ikke at tale om voksne) og noget vi alle må forholde os til.« - Eline Mørch Jensen, LærlingsCentret

»Utrolig velskrevet. Hver fortælling giver læseren et unikt indblik i følelsen af at være anderledes. Bogens styrke er de afvekslende indlæg, som er på et meget højt litterært niveau. Bogen vil kunne bruges af alle unge og voksne, da emnet er almengyldigt. Det er let at spejle sig i de følelser og oplevelser, som antologien kommer rundt om […] Stor anbefaling herfra. Køb den.« - Stine Veisegaard, Lektør

Produktdetaljer

Medie Hæftet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 09/11-2018
ISBN13 9788763856782
Forlag Høst & Søn
Genre Skønlitteratur
Antal sider 112
Mål 232 × 154 × 12 mm
Vægt 256 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk
Cover Artist Dorte Cappelen; Fei Huang
Cover Illustrator Fei Huang
Illustrator Fei Huang
Artist Dorte Cappelen