Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejledende salgspris
DKK 299,95
Din pris
DKK 242,00
Du sparer
19%
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Makedonien

Nanna Westergård-Nielsen Thyge C. Bro


Beskrivelse

I Makedonien. Europas første stormagt guides læserne til de mange spændende antikke byer i det smukke og storslåede makedonske landskab, der endnu er næsten uberørt af masseturisme.
I 1977 fandt græske arkæologer en intakt kongegrav, der viste sig at være Filip II’s grav. Den makedonske kong Filip II levede i 300-tallet f. Kr. og var far til Alexander den Store. Under Filip II og Alexander den Store blev hellenismen født – og den bidrog senere afgørende til den europæiske udvikling og identitet. 
Makedonien var dengang en stormagt, og det ses i landets mange spektakulære fund. Filip II’s grav var fyldt med guld, våben og smykker, og arkæologer har derudover fundet over 100 kammergrave – de fleste med unikke vægmalerier. Endnu i dag kan man besøge velbevarede antikke byer i Makedonien, og bogen guider bl.a. til den gamle hovedstad Pella, hvor der er rester af kongepaladset, huse, templer og offentlige bade. Bogen tager også til foden af Olymposbjerget, helligdommen Dion og dets templer til hovedguden Zeus, ligesom bogen rejser til kejser Galerius’ palads i Thessaloniki.
Makedonien. Europas første stormagt er til den kulturhistorisk interesserede rejsende og er skrevet af klassiske arkæologer, der har arbejdet og rejst i Nordgrækenland siden 1970’erne. 

Kommentar

Europas første stormagt

Produktdetaljer

Medie Hæftet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 25/10-2018
ISBN13 9788771845990
Forlag Aarhus Universitetsforlag
Genre Rejseførere
Antal sider 330
Mål 241 × 173 × 20 mm
Vægt 802 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk