Fra Nordkap til Sydpolen -  - Bøger - Forlaget mellemgaard - 9788793692374 - 9. juli 2018
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fra Nordkap til Sydpolen 1. udgave

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Fra Nordkap til Sydpolen 1. udgave

Den venlige jordbundne vognmand Åke Nilsson fra Kiruna fortsætter med at køre lastbil, selvom han har nået pensionsalderen. Det er vinter. Han har nogle lette transporter på korte strækninger. Det keder ham, og han påtager sig nogle langt mere krævende ture i vintermørket på snedækkede veje.      Fortællingen beskriver Nilssons ture, hvor han hovedsageligt kører med fisk, som han henter først i Norge, siden i Sverige og til sidst i Danmark. Han leverer varerne forskellige steder i Norden, Tyskland og Polen.    Fortællingen beskriver erhvervsfiskeriets mangfoldighed. Undervejs møder han fiskerne, der fortæller om det barske liv på havet, og de mange restriktioner branchen er underlagt. Han kommer tæt på fiskeindustrien. Han ser, hvordan produktionen foregår, stifter bekendtskab med de mange forskellige produkter og lytter interesseret, når medarbejderne fortæller om virksomhederne og deres betingelser. Han får indblik i de forskellige fiskearters vej fra hav til bord.                                                                                                        Han besøger virksomheder i fjerne egne, centralt for fiskerne, afsides for vognmændene. Han leverer varer i spændende byer, som han samtidig benytter lejligheden til at besøge som turist. Undervejs i handlingen kommer vognmanden ud for flere forskellige dramatiske hændelser og møder mange interessante mennesker.              
Uddrag af bogenTelefonen ringede, der stod Nitran i displayet. Åke så på uret, klokken var 11. ” Det er Tranberg. Jeg har en tur, jeg gerne vil have dig til at køre.” ” Nå, hvad går det så ud på denne gang?” ” Du skal hente et læs færdigvarer hos Lofotprodukt i Leknes på Lofoten.” ” Hvorfor skal det være mig? Jeg havde egentlig tænkt, jeg ville holde fri en uges tid, inden jeg begyndte igen efter juleferien.” ” Jeg regnede med, at du ville synes, det ville være spændende at levere varerne i Berlin hos det berømte varehus KaDeWe.” ” Dem kender jeg ikke, men en tur til Berlin vil jeg ikke sige nej til.” ” Det tænkte jeg nok. Den trailer, du har stående, er det en frosttrailer?” ” Ja, det er det, så er jeg vel fri for at bytte den om?” ” Ja. Kan du være i Leknes den 3. januar og læsse inden klokken fem, så du kan nå færgen til Bodø klokken syv?” ” Ja, det skal jeg nok klare.”  
Om forfatteren PETER DØSSING (f. 1944) er vokset op i Hillerød. Han er uddannet registreret revisor og har arbejdet med regnskab og rådgivning i 55 år. Han har blandt andet beskæftiget sig med fiskerierhvervet og har med afsæt i sit kendskab til fiskebranchen skrevet roadstoryen Fra Nordkap til Sydpolen. Hans mål er at skrive romaner i et flydende og let forståeligt sprog.

Medie Bøger     Bog
Udgivet 9. juli 2018
ISBN13 9788793692374
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 336
Mål 151 × 220 × 23 mm   ·   524 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Sabine Puk Sørensen