Hvad er et menneske?

Svend Brinkmann

Pris
kr. 242,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Hvad vil det sige at være menneske? Svend Brinkmann giver svar på dette spørgsmål ved at fortælle historien om den unge, introverte Andreas, der tager på dannelsesrejse gennem Europa.

På sin rejse bliver drengen klogere på, hvad mennesket er for et væsen – både på godt og ondt. Han møder mennesker undervejs, som gør ham klogere på livet, men han bliver også stimuleret af at stå ansigt til ansigt med berømte værker fra Europas kunst- og kulturhistorie, der fortæller noget om, hvem vi er som mennesker. Med på turen medbringer han et manuskript, som introducerer ham og læseren til seks måder at iagttage mennesket på: det biologiske menneske: Homo sapiens, det fornuftige: Homo rationalis, det følsomme: Homo sentimentalis, det sociale: Homo socius, fremtidens menneske: Homo futuris, og det troende menneske: Homo religiosus. Brinkmann fremhæver ikke specifikt ét af disse perspektiver, men viser, at de alle er nødvendige for at begribe mennesket i sin helhed.

Med udgangspunkt i disse menneskebilleder præsenteres Andreas – og læseren med ham – for de store filosoffer og videnskabsfolk i den europæiske kulturhistorie. Læseren – ung eller gammel – får en lettilgængelig introduktion til den europæiske filosofi og til Brinkmanns egne tanker om, hvad det er at være menneske.

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 2. oplag
Udgivet 22/08-2019
ISBN13 9788702265255
Forlag Gyldendal
Genre Filosofi
Antal sider 275
Mål 234 × 158 × 28 mm
Vægt 635 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Alette B

Vis flere

Mere med Svend Brinkmann

Hvis du kan lide Svend Brinkmann, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER

Vis flere

Flere tilbud: Bøger: Topsælgere