Vi gør opmærksom på, at der i øjeblikket kan opstå mærkbare forsinkelser under transport og ekspedition som følge af COVID-19. Tak for din forståelse.

Grænseland

Poul Duedahl

Pris
kr. 219,00
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:Den dansk-tyske landegrænse udgør en stiplet linje på omtrent 69 kilometer trukket tværs over landkortet mellem Vadehavet og Flensborg Fjord.   
Grænselinjen adskiller to forskellige territorier, lovgivninger og retssystemer – og to befolkningers forskellige syn på, hvad der er væsentligt og uvæsentligt. En grænse er nemlig også en mental barriere, og det har i tidens løb ført til blodige kampe om, hvor den skulle gå. Derfor er Danmarks og Tysklands historie tæt sammenflettet med grænselandets.   
GRÆNSELAND fortæller, ligesom tv-serien af samme navn, om grænselandet mellem Danmark og Tyskland fra tiden omkring 1840 og frem. Den tager læserne med på en rejse fra Hamborg til Kolding og fortæller om de skillelinjer, der har delt områdets indbyggere, og om de veje, der har bundet dem sammen. Om de uoverensstemmelser, som satte spørgsmålstegn ved grænsernes og vejenes placering, om de krigsuroligheder, som ændrede deres forløb, og om de konsekvenser, som begivenhederne fik for grænselandets befolkning. Lige indtil en folkeafstemning i 1920 lagde den nuværende grænselinje endeligt fast.   
POUL DUEDAHL er professor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet og forfatter til bl.a. Forbrydelsens ansigt (2013), Ondskabens øjne (2016) og Velkommen på bagsiden (2018), der alle har været kåret som Årets Historiske Bog.

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 15/5-2020
ISBN13 9788712059806
Forlag Gads Forlag
Genre Fagbøger     Historie & Mytologi
Antal sider 320
Mål 273 × 207 × 30 mm
Vægt 1.372 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis flere

Mere med Poul Duedahl

Hvis du kan lide Poul Duedahl, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: Nye og kommende bøger

Vis flere

Flere tilbud: Bøger: Mest populære

Vis flere

Flere tilbud: Bedst sælgende danske bøger

Vis flere

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER