Kompasnålen der bevægede sig

Johan Olsen

Price
$ 13.99
ekskl. moms
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:” Om morgenen ringer vækkeuret på min telefon. Jeg står op, tænder lyset på badeværelset, børster tænder, tager tøj på, varmer vand i el-kedlen til kaffe, rister lidt brød, finder noget syltetøj i køleskabet. Jeg hører måske lidt radio, før jeg tager metroen hen på arbejde, fordi min cykel er punkteret. Før jeg går, tjekker jeg lige rejseplanen, så jeg er sikker på at tage den hurtigste rute til laboratoriet.

Ud over tandbørstning og det med at tage tøj på, kunne ingen af de ting lade sig gøre, hvis ikke ham, denne her bog er skrevet om, havde fået en idé og lavet et bestemt eksperiment for 200 år siden. Et eksperiment, ingen før han havde haft fantasi til at lave. Alle andre var nemlig enige om, at det, han ledte efter, ikke fandtes. Men det gjorde det, og han fandt det. Eksperimentet ændrede verden og måden man opfattede den på radikalt. Lærebøgerne i fysik skulle skrives om. Et gammelt verdensbillede forsvandt, og et nyt dukkede frem.

Før Ørsted gjorde sin opdagelse, så morgenen snarere sådan her ud: Om morgenen vågner jeg ved, at hanen galer. Jeg står op og tager tøj på, tænder olielampen og henter brænde til komfuret. Jeg henter vand i kedlen og varmer det over ilden. Jeg finder syltetøjet ude i fadeburet, rister og kværner kaffe, hælder vand hen over og drikker det, før jeg skal afsted. Min hest er punkteret, så jeg må gå hele vejen hen til arbejde. Før jeg går, vækker jeg lige Åge for at høre, hvilken vej jeg skal gå for at undgå at få for meget mudder på skoene.”

Sådan begynder Johan Olsens bog, der udkommer i anledning af 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Bogen er illustreret delvis af faktuelle billeder og modeller, delvis af Thomas Hjorthaabs humoristiske streg, der også har akkompagneret Johans kloge ord i både Bogen om verden og Hvad er et æg?.

Comment

En bog om Hans Christian Ørsted og elektromagnetismen

Media Bøger     Hardcover Book   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Edition 1st edition, 1st printing
Released 3/8-2020
ISBN13 9788740062373
Publisher Politikens Forlag
Genre Børnebøger     Fagbøger for Børn
Pages 88
Dimensions 255 × 180 × 18 mm
Weight 375 g
Language Danish  
Original language Danish

See more

Mere med Johan Olsen

Hvis du kan lide Johan Olsen, så måske...

See more

En del af: Nye og kommende bøger

See more

En del af: NYE BOGUDGIVELSER

See more

En del af: Bøger: Mest populære

See more

En del af: Bedst sælgende danske bøger

See more

En del af: Populære børnebøger