Åbent brev til Grundtvig

Steen Ole Hedelund Jørgensen

Pris
kr. 293,00
Forventes afsendt
0-1 arbejdsdage

Vores kunder siger:Bogen er den anden i forfatterens serie i fire bind om demokratiets dramatiske historie fra den græske antik til det moderne danske velfærdssamfund.

Bogen har fokus på den parathed i kulturen, der i det 18. og 19. århundrede langsomt banede vejen for dansk folkestyre fra 1849.

Kulturens og åndslivets ypperste f.eks. Holberg, Grundtvig, Ingemann, H. C. Andersen, Oehlenschläger, Blicher, Heiberg og Kierkegaard skabte den kulturelle bevidsthed, der i Danmark senere fik politisk kraft til at kunne gennemføre de store samfundsomvæltninger midt i 1800-tallet.

Bogen bringer uddrag af digte, eventyr og essays skrevet med værdipolitiske undertoner af disse kulturens og åndslivets ypperste frontkæmpere i Danmark.

I strid modvind og ofte i kamp med den hårde censur under enevælden og med store personlige omkostninger gik de forrest og kæmpede symbolsk og værdibaseret en indirekte politisk kamp til gavn for danskerne.

De var ikke politikere i gængs forstand. De var værdikrigere. De skabte en kulturel debat og gjorde Danmark klar til folkestyre.

Medie Bøger     Paperback Bog   (Bog med blødt omslag og limet ryg)
Udgave 3. udgave
Udgivet 24/03-2017
ISBN13 9788740934465
Forlag Forum Humanum Forlag
Genre Fagbøger, Nedsatte & Tilbud
Antal sider 408
Estimeret vægt 374 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk