Præstegården i Danmark

Red. Eberhard Harbsmaeier og Niels Thomsen

Pris
kr. 200,00
Forventes afsendt
3-4 arbejdsdage

Vores kunder siger:Bogen handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården.

Præstegården i Danmark – kultur og teologi handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården. Med reformationen kunne præsterne gifte sig. Dermed blev præstegården ikke kun bolig for præsten, men blev ramme om et familieliv, der forventedes at kunne være forbillede i sognet. Med tiden blev præstegårdene også åndelige kraftcentre, og præsterne fik som statsembedsmænd ansvar for en række samfundsopgaver.

Det belyses her fra forskellige vinkler: præste­gårdens kulturhistorie generelt, præste­konernes rolle, præstebilleder i litteraturen, folks forståelse af præsten mm. Det drøftes, hvor meget der er myte, og hvor meget der er realitet i det romantiske billede af livet i præstegården.

En række artikler handler om præstegårdsteologi. Et særkende for dansk teologi er, at højt kvalificeret teologi er blevet til i præste­gårdene tæt forbundet med præsternes virke i kirke og sogn.

Kommentar

Kurtur og Teologi

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 19/06-2017
ISBN13 9788741000442
Forlag Eksistensen
Genre Religion
Antal sider 209
Mål 229 × 158 × 13 mm
Vægt 341 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk