Vi gør opmærksom på, at der i øjeblikket kan opstå mærkbare forsinkelser under transport og ekspedition som følge af COVID-19. Tak for din forståelse.

Gensyn med den store fortælling

Jakob Brønnum

Pris
kr. 150,00
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:Er Den store fortælling død eller lever den stadig som tilværelsesforståelse og referenceramme? Brønnum gennemgår de store litterære værker til belysning af den kulturhistoriske arv.

Den store fortælling er død, siger postmodernisterne. Det moderne, individuelle menneske ser ikke sig selv i en historisk, kulturel, politisk og/eller religiøs ramme, men skaber sit eget liv og sin egen fortælling. Den store fortælling er ikke længere en lise og en kim til selvforståelse og identitet. Den er en spændetrøje og et åg, der forhindrer selvudvikling og autenticitet. Den store fortælling er blevet uaktuel.  

Jakob Brønnum tager Den store fortælling under kærlig behandling. Hvordan ser den ud, hvilken indflydelse har den, og er det sandt, at den ikke har betydning længere? Bogen kommer omkring en række klassiske og moderne fortællere som Dostojevskij, Thomas Mann, Borges, Saramago, Tolkien, Svend Aage Madsen, Kafka, Nietzsche, Camus og Hans Kirk. Gennem bogens korte genfortællinger føres vi gennem Den store fortælling til belysning af, hvordan den spejler sig i vores tilværelse og livsforståelse.

Pressen skriver:
Brønnum er som den gode bordherre, der kan sin verdenslitteratur og kan perspektivere til en masse spændende tanker.
- Fyens Stift

Velskrevet og underholdende værk.
- Bibliotekernes lektørudtalelse

★★★★
En tour de force gennem modernitetens bøger.
- Kristeligt Dagblad

★★★★★
Grib chancen og læs en bog med stor refleksion og brede tankestrejf.
- Dinboganmelder.dk

Jakob Brønnum viser de store fortællingers livskraft.
- Katolsk Orientering

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 4/11-2019
ISBN13 9788741006147
Forlag Eksistensen
Genre Kultur, Div.
Antal sider 170
Mål 202 × 150 × 15 mm
Vægt 270 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk