Vejledende salgspris
kr. 300,00
Din pris
kr. 261,00
Du sparer
13%
Forventes afsendt
3-4 arbejdsdage

Vores kunder siger:Kunne man før nøjes med at læse pædagogisk-filosofiske tekster for at nærme sig pædagogikkens DNA, griber man i dag til uddannelsesforskningens analyser og data. Før orienterede man sig altså ud fra idéhistoriske tanker og refleksioner – i dag empirisk!

Men modsætningen mellem pædagogik og uddannelsesforskning er forkert. Kant, Herbart, Grundtvig, Dewey og i dag Biesta, Prange og Benner var og er ikke uinteresseret i den empiriske forskning. Deres teorier har blik for, at empirien er en vigtig erkendelsesform, når det drejer sig om dannelsesprocesser og den pædagogiske praksis. De har forskellige syn på empiri, dannelse og forskning og ser også forskelligt på sammenhængene imellem dem. Men uden forståelse for det empiriske og den empiriske forskning er de ikke – tværtimod.  

Denne bog udreder således moderne betydningsfulde pædagogiske tænkere i lyset af den empiriske dannelsesforskning. På den måde når bogens bidrag også frem til, hvad de pædagogiske tænkere kan have af betydning for pædagogisk praksis i dag.

Pædagogiske tænkere – bidrag til empirisk dannelsesforskning henvender sig til dem, der studerer folkeskolen for i fremtiden at gøre den bedre.

Kommentar

Bidrag til empirisk uddannelsesforskning

Medie Bøger     Bog
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 21/03-2019
ISBN13 9788741273426
Forlag Gyldendal
Genre Skole- og Lærebøger, Div.
Antal sider 254
Mål 232 × 158 × 18 mm
Vægt 402 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk