Det levende land

Dennis Gade Kofod

Pris
kr. 184,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:I Det Levende Land tager Dennis Gade Kofod plads iblandt de bornholmske fortællere, der lever med landsdelens folketro. I korte tekster fortælles der om magiske væsner som brøndtjætten og åbobben og de allestedsnærværende underjordiske, der holder dans og basseralle, imens højen, de bor i, står på gloende pæle.

På Bornholm er folketroen levende som intet andet sted i Danmark. Underjordiske, trolde og genfærd lever i landskabet. Selv stenene har et liv, og derfor får også de et navn. Det meste af øen er navngivet på den måde, og den der kender stens og steders navne, kan føle sig mere sikker. Hils pænt på verden omkring dig er en simpel leveregel. Dennis Gade Kofods far har altid hilst på Hellig Kvinde og hendes 16 børn. I dag gør han selv det samme. Engang var alle 17 sten levende mennesker, men da en ond troldmand inde fra øen truede familien, forvandlede kvinden, der selv var klog, sig selv og børnene til sten for at skjule sig til bedre tider.

Pressen skriver:

»En charmerende, koglende og poetisk bog om bornholmske sagn.« ***** – Politiken

»At Dennis gade Kofod så tydeligt står inde for værdien af folkesagnene og potentialet i at tage dem dybt alvorligt er en styrke ved bogen (...) Hans overvejelser om, hvordan magi fungerer i fortællinger og landskaber er faktisk tit mere tankevækkende end selve folkesagnene.« – Information

 

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 27/09-2019
ISBN13 9788763861342
Forlag Rosinante
Genre Skønlitteratur
Antal sider 224
Mål 228 × 148 × 22 mm
Vægt 478 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Camilla Jørgensen
Illustrator Aske Rose Schmidt
Artist Christensen Grafisk

Vis flere

Mere med Dennis Gade Kofod

Hvis du kan lide Dennis Gade Kofod, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER