Den kinesiske kejserdukke

Flemming Skrydstrup

Pris
kr. 109,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:



I denne bog kan du følge Den kinesiske kejserdukkes himmelflugt, og du kan se, hvordan han efter at være landet lige foran et skovbryn nede bag engene tager imod alle levende væsner. I det bronzegyldne aftensolskin ser du ham smile, mens han lytter til naturen, der taler med sin egen stemme uden menneskelig indblanding. Den kinesiske kejserdukke er indviet i alle naturens hemmeligheder. Han kender hvert ord i de samtaler, der finder sted mellem de skyggefyldte skovbryn og markernes åbne solskin. Han er fortrolig med den overensstemmelse, der er mellem hvepseboets grå farve og farven på det sand, som regnbygerne vasker ud af den sorte skovmuld i det tidlige forår. Han kender til havets tilstedeværelse dybt nede i den saltgennemsivede strandeng, og han ved, at det er den bløde blå farve i skadens fjerdragt, som kalder skumringen frem, når sommerdagen er slut.        
Uddrag af bogen EFTER TORDENVEJRET   Det har tordnet, men nu høres fuglenes dybe    strømhvirvler igen gennem luften hviskende bløde    i kastanjeløvets våde hulninger, før de træder frem    i lyset som åbenbaringer mod den blå sommerhimmel.    Solskinnet gnistrer i det dryppende løv og tavse    klodeskyer tårner sig op gennem himmeldisen.    Bag bløde himmelkløfter, bag skinnende luftsletter    ser du fjerne, hvide vægge løfte sig højt mod solen    og lysets finger tegner umærkelige stier  op over skymasserne, endnu uvejrsgrå fører de    fra den ene afsats til den anden, de danner et billede    af et ansigt for et øjeblik siden mørkt rasende    nu roligt smilende og strålende i skyerne, der står    som blå skygger der er blevet forvandlet til sne.        
Om forfatteren Flemming Skrydstrup, som er mag.art. i sammenlignende litteratur, debuterede i antologien Det lyse rum i 1960 og har senere skrevet digte til tidsskriftet Perspektiv. I 1971 oversatte han 3. bind af Politikens Verdenslitteraturhistorie fra svensk til dansk. I den forbindelse fordanskede han en række digte fra spansk og fransk og engelsk renæssancelitteratur. I 2014 udgav han en digtsamling Vejen til havet.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 14/10-2019
ISBN13 9788772184876
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Digte
Antal sider 52
Mål 212 × 146 × 8 mm
Vægt 100 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Anne Koch Rasmussen
Cover Illustrator Flemming Skrydstrup