Inés og Bøg

Jørn Laursen

Pris
kr. 167,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Inés og Bøg er romanen om et døgn i et pars liv. Via deres tanker, følelser og handlinger møder vi historien om to mennesker i 90’ernes Danmark. Vi følger de to hovedpersoner, sammen og hver for sig, på hospicet, hvor Bøgs mor ligger, på onklens stamværtshus og i mødet med fortiden. De møder Sanne, en groupie, ekskonen Hélène og sønnen Peder, der er flyttet med mor til Sverige og blevet medlem af Sverigesdemokraterne. En indre stemme, der har fulgt Bøg siden farens selvmord, kommenterer sideløbende hans liv. Begivenheder, tanker og erindringer dukker op og væver sig ind i deres nuværende liv: sexanklagerne, skilsmisse, vuggedød og Inés’ liv som alenemor. Romanens øvrige persongalleri, forældre, søskende og veninder, er vigtige brikker i puslespillet omkring Inés’ og Bøgs liv i et betydningsfuldt døgn.         
Uddrag af bogen  ” Du bliver ikke sur?” Inés tjekker hans ansigtsudtryk og lægger kælent hovedet på skrå. Med spids mund, som når hun tantekysser, puster hun en røgstråle i hans retning og skodder cigaretten med et hårdt tryk på fjederen, der lukker askebægret. Han ryger ikke mere, men kan mærke, at røgen prikker til noget i ham. Det var svært at stoppe, men han gjorde det efter et morgenhosteanfald. (…)” Nej, gå bare, jeg vil hellere se landskampen, Danmark er underseedet … det er lige straks.” Jo vist bliver han sur, eller nærmere misfornøjet, når hun går. Nærmere tom og melankolsk. Han ved godt, det bliver sent, når hun skal ud med Birgitte. Inés er et menneske, der lever af livsglæden.
Om forfatterenJørn Laursen er psykolog og forfatter. Han har skrevet romanerne Carls odyssé, Pælebjerget, Høfde 42 og Algot og eftermælet. Dertil en række fagbøger, bl.a. Eksistentielle Livskriser, to samtalebøger for par: Jeg elsker dig – med det hele og Følelser og erotik i parforholdet. Jørn er født i Skanderborg, har boet mange år i Hellerup og er nu bosiddende i Birkerød.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 18/11-2019
ISBN13 9788772185194
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 235
Mål 222 × 155 × 18 mm
Vægt 379 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Michelle V. Høbjerg