Lars Løkkes portræt

Bo Lille

Pris
kr. 131,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Hvornår er du sidst stødt på en samling noveller med både ”uhørt begivenhed” (som Goethe krævede det), det alt for sjældne ”falkemotiv” (som i Boccaccios ” Falken”), hybris-nemesis-motiver og lignende?   Og Bo Lille kommer vidt omkring: 

  •  Den synske kunstners portræt af ministeren og dets følger 
  • Himlens dom over de morderiske IS-terrorister
  • En Jesus-figur, der går rundt på Vesterbro og helbreder folk, og hvad det fører med sig
  • Det egenrådige plaster, der får så sydende uoverskuelige følger 
  • 1700-tallets store selvmordsbølge i kølvandet af gigantsuccesen Den unge Werthers lidelser (Goethes roman fra 1774)
  • Forklaringen på, at så mange forfattere har blod på hænderne
  • Det grusomme galgetræ, der af uudgrundelige årsager lokker pæne folk i døden 
  • Begrundelsen for, at det er så vigtigt at blæse sæbebobler så tit som muligt 

Og meget, meget mere.        
Uddrag af bogen Og således gik det til, at prins Ali … kom så grueligt af dage i den 164. nats eventyr. Og op af jorden rødt som Isoldes rose stak et blodigt, smadret kranie, da tropperne atter besteg deres ladbiler og drog videre. Du skal nemlig ikke bedrive hor. Medmindre du er soldat i Islamisk Stat … Bagefter, da de to elskende lå og hvilede ud i hinandens arme, kom to lysende hvidklædte personer på besøg. De konverserede hinanden godmodigt, til de ankom til de to nytilkomne. Så stoppede de op. Den ene sagde: ” God dag, og velkommen til! Mit navn er Jesus af Nazareth, og den herre ved min side hedder Muhammed. Vi er en slags opsynsmænd her i Paradis.” Muhammed supplerede: ” Og jeg kan forsikre jer begge, at her kan I være i fred … Her er ingen adgang for selvmordsbombere og mordere ...           
Om forfatteren Bo Lille er forfatter og TV-journalist. Han har optrådt med sine tekster i mange lande og er oversat til en række sprog. Denne novellesamling er bog nr. 27 i Bo Lilles produktion, der omfatter tekster i næsten alle genrer, såvel faglitteratur som poesi, noveller og en roman. Bo Lille leder ” Underskoven”, det ældste litterære forum herhjemme (Huset i Magstræde, København). Bo Lille er europæisk koordinator i World Haiku Association. Medlem af styrelsen i Dansk Forfatterforenings Lyrikergruppe 2010-2014. Bestyrelsesmedlem i Dansk-Svensk Forfatterselskab siden 2004. Formand for ” Det Danske Klopstockselskab af 1984” (1984-2004). Har undervist på flere forfatterskoler og afholdt lyrik- og romankurser rundtom i Skandinavien. Bo Lille har modtaget støtte fra flere udenlandske fonde, Statens Kunstfond og Veluxfonden.

Kommentar

Noveller om himmel og helvede og især det midtimellem

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 18/11-2019
ISBN13 9788772187228
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 162
Mål 211 × 148 × 15 mm
Vægt 268 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Martin Simonsen