Lærerens grundfaglighed -  - Bøger - Billesø & Baltzer - 9788778423399 - 28. august 2014
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Lærerens grundfaglighed 1. udgave

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Lærerens grundfaglighed 1. udgave

Muligheder for at lære og udvikle sig er afhængig af elevens forhold til andre mennesker. Der er tre forhold, der betyder meget. Det ene er evnen til at 'se bag facader', det andet evnen til at registrere forandringer i en selv over tid, og den tredje evnen til at opdage og anerkende forskelle mellem en selv og andre. Hvis eleven - og læreren - mangler disse evner, vil de have vanskeligheder med at opfatte andre som selvstændige væsener med ret til at være anderledes end en selv.
Begrebet mentalisering kan supplere den eksisterende viden om, hvorfor voksen-barn-samspillet og elevens sociale udvikling er så centralt i det pædagogiske arbejde. Mentalisering er et værvidenskabeligt begreb og karakteriserer vores evne til at opfatte og leve os ind i andres mentale tilstand og til at kunne adskille andres meninger og følelser fra vores egne. Det er selve grundlaget for at fungere socialt sammen med andre mennesker. Mentalisering er et omdrejningspunkt i processen mod at blive et helt menneske. 
Målet med en lærebog om mentalisering er at udbrede viden om brug af mentalisering i pædagogisk arbejde og i undervisning. Det er håbet at bogen kan generere udvikling af sociale kompetencer blandt elever belyst gennem situationer i læreres arbejde, hvor evnen til mentalisering har betydning.
Forfattere: Finn Skårderud, Jens Chr. Jacobsen, Tom Ritchie, Sandra Ørtoft, Jørgen Lyhne, Peter J. Wick, Karsten Mellon, Jørgen Christiansen, Anne Morin, Anja Hvidtfeldt Stanek, Mogens Blæhr, Pernille Skyum, Malene Ringvad, Stuart Twemolw, Peter Fonagy og Frank Sacco.


mentalisering som arbejdsredskab

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Specielt cover Indbundet
Udgivet 28. august 2014
ISBN13 9788778423399
Forlag Billesø & Baltzer
Genre Fagbøger     Pædagogik, Børn og Forældre
Antal sider 272
Mål 168 × 237 × 22 mm   ·   566 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk