Nielsine Nielsen

Dorthe Chakravarty og Sarah Von Essen

Pris
kr. 266,00
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:Nielsine Nielsen (1850-1916) var en stærk og revolutionerende kvinde med en historie fyldt med modstand og fordomsfuldhed. Nielsine Nielsen var en af landets første kvindesagsforkæmpere, landets første kvindelige læge, en af de to første kvindelige studenter, og så var hun formand for Kvindevalgretsforeningen. Men hvem var hun egentlig som person? Og hvordan var man feminist i en tid, hvor der endnu ikke havde været store revolutionerende kvindebevægelser? 
Historien om Nielsine Nielsen skildres fortællende fra fødsel til død. I den nye biografi er der er fokus på kvinderettigheder, ligestilling og feminisme, og derfor er biografien om Nielsine Nielsen mere relevant end nogensinde. Bogen om den første kvindelige læge går bag om en af Danmarkshistoriens stærkeste personligheder, og beskriver hvordan hun fik et eftermæle der stadig kan mærkes i dag. 
Om forfatterneDorthe Chakravarty er freelance historiker og journalist. Cand.mag. i historie og dansk. Hun har været vært og tilrettelægger af DR/P1s ugentlige historieprogram Alle Tiders Historie. Hun har skrevet bøgerne ” Tjenestepigerne – 100 års historie om stemmeret og ligestilling for fagforeningen FOA” (2015) og ” Jo – bryggerfruen der gik sine egne veje” (2016). Sarah Von Essen er en dansk journalist og forfatter. Hun cand. mag. i historie og kulturstudier, og arbejder med på DR Dokumentar. Hun har skrevet bøgerne ” Hillary Rodham Clinton: En politisk biografi” (2007) ” Danske mord - Englemagersken og alle de andre” (2009).

Kommentar

En historisk biografi

Medie Bøger     Hardcover bog   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udgave 1. udgave, 3. oplag
Udgivet Danmark, 13/11-2019
ISBN13 9788793590458
Forlag FADL's Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Mål 227 × 162 × 20 mm
Vægt 860 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist