Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejledende salgspris
DKK 300,00
Din pris
DKK 252,00
Du sparer
16%
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Fyrste af Norden

Erik Petersson


Beskrivelse

Få regenter har fået et så tvetydigt eftermæle som Christian 2. For nogle var han tyrannen, den svenske selvstændigheds fjende nummer et og manden bag Det stockholmske blodbad. For andre var han Nordens stærke mand.

Den svenske historiker Erik Petersson fortæller i denne fængslende biografi historien om Christian 2., der var centralt placeret i den drabelige strid, der udspillede sig i Norden i 1500-tallet. En strid, der var afgørende for det Norden, som kom til at forme os helt frem til i dag. Margrete 1.’s samlede Norden – Kalmarunionen – var ved at falde fra hinanden, og Christian befandt sig som ung konge midt i opløsningen. Tiden var præget af religiøse modsætninger, konspirationer og magtkampe. Christian 2. ønskede og kæmpede for et samlet Norden og var skånselsløs i sine bestræbelser. Han ville også reformere samfundet, udvikle handlen og forbedre bøndernes position. Men begge dele skabte ham mægtige fjender.

Det var dem, vinderne, der endte med at skrive historien, og skrive Christians historie, som vi hidtil har kendt den. Erik Petersson gør sig i denne bog fri af eftertidens fortællinger om Christian og fortæller i stedet historie ud fra samtidige kilder. Velkommen til Norden i 1500-tallet!

Kommentar

En biografi om Christian 2.

Produktdetaljer

Medie Indbundet   (Indbundet bog)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 29/05-2018
ISBN13 9788740044737
Forlag Politikens Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 528
Mål 233 × 164 × 51 mm
Vægt 999 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk