Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Vejledende salgspris
DKK 149,00
Din pris
DKK 108,00
Du sparer
28%
Forventes afsendt
10-14 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Klangen af en stjerne.

Troels Donnerborg


Beskrivelse

 I 1944 sidder Else Marie Pade udkørt og forslået i århus Arrest. Hun er yngste medlem af Danmarks eneste rent kvindelige modstandsgruppe, som Gestapo har optrevlet, og hun ved ikke, hvordan hun skal komme igennem flere forhør.
Først da hun hører lyden af musik for sit indre øre, ved hun, hvad hun skal gøre. Med spændet fra sin hofteholder indridser hun melodien ” Du og jeg og stjernerne er venner” i cellevæggen, og herefter beslutter hun sig for at stole på det, hun altid har kunnet høre inde i sig selv. Hun danser Charleston i cellen og laver flere unoder end nogen anden.
I efterkrigstiden bliver de indre lyde til elektronisk musik, og selv om datidens etablerede musikmiljø sammenligner hendes værker med Hitlers støjende taler, er hun i dag anerkendt som Danmarks første elektroniske komponist.
Klangen af en stjerne er Else Marie Pades helt personlige livshistorie - fortalt, som var det en roman. Bogen bygger på omfattende interviewarbejde med den i dag 84-årige Else Marie Pade - og de bekymrede breve, hendes mor sendte sin datter, mens hun sad i fængsel, udgives for første gang i bogform.

Kommentar

Den virkelige historie om et musikalsk vidunderbarn, der voksede sig stærk i nazisternes fængsel og endte som Danmarks første elektroniske komponist

Produktdetaljer

Medie Indbundet   (Indbundet bog)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Specielt cover Indbundet
Udgivet 01/11-2009
ISBN13 9788799295180
Forlag Byens Forlag
Genre Pb, Biografier & Erindringer
Antal sider 310
Mål 210 × 141 × 29 mm
Vægt 481 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk
Cover Artist Trine Agger Eriksen
Cover Illustrator
Foreword Author
Commentary Author
Illustrator
Artist
Photographer