Vores hav - Mikkel Wejdemann og Helle Brønnum Carlsen - Bøger - Turbine - 9788740615104 - 10. maj 2017
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Vores hav 1. udgave

Mikkel Wejdemann og Helle Brønnum Carlsen

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Vores hav 1. udgave

”Vores hav”  er en kogebog med opskrifter på lækre og velsmagende retter med råvarer fra det fantastiske spisekammer, der gemmer sig lige under overfladen ved de danske kyster. I Danmark har vi nemlig fri adgang til nogle af verdens allerbedste skaldyr og bløddyr.
“Vores hav” er en havkogebog , helt uden opskrifter på fiskeretter, men netop med brug af de velsmagende råvarer, de danske farvande ellers har at byde på i form af hummer, østers, blåmuslinger, rejer, krabber og blæksprutter.
Bogens forfattere, Helle Brønnum Carlsen og Mikkel Wejdemann giver læseren inspiration til, hvordan disse vidunderlige råvarer kan blive en integreret del af de daglige måltider.
Og tilberedning behøver ikke nødvendigvis at være dansk eller ny nordisk. Begge forfattere har udtalt rejsefeber og søger gastronomiske oplevelser jorden rundt, og derfor er der inspiration fra den vide verden i bogens opskrifter, det er danske råvarer og opskrifter med internationalt tvist. God appetit.


Bogen indeholder opskrift-kapitler med disse råvarer:

Hummer

Jomfruhummer

Østers

Muslinger

Rejer

Blæksprutter

Om forfatterne:
Helle Brønnum Carlsen har et stort set uendeligt gastronomisk-cv hvoraf bl.a. kan fremhæves: mangeårig madanmelder for dagbladet Politiken, nu anmelder hos bl.a. Weekendavisen, initiativtager til Smagens Dag i 1992 sammen med Claus Meyer og Jan Friis-Mikkelsen, lektor ved N. Zahles Seminarium i hjemkundskab, medlem af Det Gastronomiske Akademi, medlem af Dan Jørgensens “Måltidstænketanken”, medlem af bestyrelsen i “Københavns Madhus” og forfatter til 15 kogebøger.

Mikkel Wejdemann er uddannet hjemkundskabslærer på N. Zahles seminarium som elev hos Helle Brønnum Carlsen. Han driver det gastronomiske konsulent-bureau “MadMikkel”, var COOPs frontfigur på Smagekasssen 2016, er ambassadør for COOPs projekt ‘GoCook’, deltager og prisvinder i “Årets Østersservering” 2016 på Fanø.
Han har særligt fokus på international gastronomi, er medlem af De Berejstes Klub, har været bosat i Frankring, Kina, Tyskland og Canada, og har - nå ja - cyklet fra Danmark til Antarktis på en gastronomisk solo-cykeltur med titlen “Smag på verden”.


livretter med skaldyr og bløddyr

Medie Bøger     Hardcover bog   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udgivet 10. maj 2017
ISBN13 9788740615104
Forlag Turbine
Genre Kogebøger
Antal sider 140
Mål 198 × 257 × 16 mm   ·   646 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk