Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Din pris
DKK 279,95
Forventes afsendt
3-5 hverdage

Vores kunder siger:


Knust Kunst

Per Vers


Beskrivelse

Så er Per Vers klar med sit længe ventede KNUST KUNST album. De tolv numre bygger på tolv gamle danske vinylplader, som Per har fået lov til at sample. Det er sjældne, støvede og skæve ting for det meste - kun to af de samplede sange er fra dette årtusind og kun to ud af de resterende ti kan findes på streamingtjenesterne.

De gamle analoge grammofon-toner er røget igennem maskineriet hos ES (Esben Thornhal) der blandt meget andet har stået for musikken på L.O.C.s tre sidste albums,

Albummet er uden brug af gæsterappere, men der er et mindre vadehav af instrumentalister og gæstesolister, der bidrager til det meget detaljerede lydbillede, og Per får vokalassistance på et par af omkvædene - bl.a. på I Dag af SHAKA LOVELESS og på Farvand af BARBARA MOLEKO.

KNUST KUNST har været meget længe undervejs - det er hele ti år siden Per fik den første samplings-tilladelse i hus - i øvrigt af Dan Turèll og Sølvstjernerne. Ruten har været fyldt med benspænd, men det har været det hele værd.

Nu er det hele endelig blevet clearet, kogt ned og er klar. Der sker meget på de 55 minutter. På introen høres f.eks. samples af så forskellige stemmer som Rasmus Seebach og Benal og Annisette Koppel - og Per selv på sin allerførste indspilning som 17-årig. Altsammen indenfor de første femten sekunder. Et andet af de mange små mellemspil er en samtale mellem Erik Clausen og Anders W. Berthelsen, der også har været i studiet i den gode sags tjeneste.

På Knust Kunst smelter Per Vs altid vildt rimende og billedfyldte tekster sammen med tyve, tredive eller halvtreds år gamle danske stemmer, som han i samplet form samtaler med. Han kalder det at snakke med skiver, og KNUST KUNST skal virkelig høres.

Hele herligheden er mastereret af den amerikanske legende Brian Gardner (BIG BASS BRIAN) der har stået for den store lyd på alt fra NWAs Straight Outta Compton til Kendrick Lamars Good Kid, M.A.A.D. City

Indpakningen er også unik for et dansk rap-album. KNUST KUNST udkommer som dobbeltvinyl - i et cover der også er en bog på hele 100 sider. Bogen indeholder både alle sangtekster, essays om samplingens historie, historierne bag hvert enkelt nummer og tolv fantastisk flotte fuldsidestegninger af den engelske hiphop-illustrator Dan Lish.

Produktdetaljer

Medie LP   (LP VINYL)
Antal enheder × 2
Udgivet 07/09-2018
EAN/UPC 7332181088366
Label LOCAL
Kat.nr. KNUSTKUNST-19
Vægt 450 gram