Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Fortæl dine venner om denne vare:

Yngel

Yngel


Beskrivelse

Limited to 100 copies on white vinyl

-------------------------------------

YNGEL er en guitarduo, der afsøger grænserne for el-guitarens klanglige anvendelse. Analog guitarhacking og smutstensmelodier flettes sammen af strenge med referencer til både contemporary, jazz og punk.

Med præparationer, udvidede teknikker og alternative spillemetoder forsøger Yngel at udfordre guitarens idiomatik, kompositorisk såvel som improvisatorisk. Yngels lydunivers spænder bredt og går fra det rå til det skrøbelige og bløde.

Yngels debutalbum indeholder 22 kompositioner, der i sin kronologi skaber en auditiv rejse gennem Yngels skramlede og smukke kompositoriske verden.

Bag Yngel er guitaristerne Taus Bregnhøj Olesen og Emil Palme. De er begge mestre i at præperare og dissekere guitaren for derefter at anvende den på ny i deres eget personlige uortodokse udtryk.

Hver især har de floreret på den danske eksperimentalscene i et utal af improkoncerter og som medlemmer i bla. Klimaforandringer, Boujeloud, Cirklen, Skafte og Økse, Jakob Anderskov og Antioxidanterne, Kresten Osgood og Indianerne, etc.

Produktdetaljer

Medie LP   (LP VINYL)
Udgivet 2015
Estimeret vægt 200 gram