Earth

Eob

Pris
kr. 189,95
Forventes afsendt
Ved udgivelse

Vores kunder siger:


Findes også som:


Ed O'Brien, kendt som guitarist i Radiohead, går solo på hypet debutalbum under navnet EOB.

Der florerer mange jokes om Ed O'Briens rolle i Radiohead som 'ham guitaristen man ikke kan huske' eller 'ham der ikke har noget at lave'. Han står ofte i skyggen af frontmand Thom Yorke og multitalentet Jonny Greenwood. Men faktisk har Ed O'Brien altid spillet en afgørende rolle for Radioheads soniske kvaliteter. Han er sjældent den virtuose riff-kanon, der stjæler opmærksomheden, men han er en helt essentiel aktør i udformningen af de sirlige musikalske detaljer, som løfter sangene og har sikret, at Radiohead stadig i dag - næsten 30 år inde i karrieren - er på toppen af karrieren rent kunstnerisk.

Ed O'Brien har arbejdet med sin solomusik i mange år, helt tilbage siden Radiohead-hovedværket Ok Computer, men han havde ikke selvtilliden til at skrive sangtekster og gå videre med projekterne. I 2012 flyttede han til Brasilien med familien, hvor han fandt roen og modet til at gå videre med sit solovirke. Den brasilianske energi, åbenhed og farverigdom har været en gennemgående drivkraft i projektet, der ligesom bandkammerat Thom Yorke dog også har sin grundkerne i elektronisk musik.

Udover Ed O'Brien selv har en del anerkendte musikere været med inde over indspilningsprocessen, heriblandt Laura Marling, Portishead-guitaristen Adrian Utley, Wilco-trommeslager Glenn Kotche og Radiohead-bassist Colin Greenwood.

Den 17. april 2020 forløses spændingen for fans og Ed O'Brien selv, når han som EOB udsender sit første soloalbum.

Kommentar

180GR.

Medie Musik     LP   (LP VINYL)
Udkommer 17/04-2020
EAN/UPC 0602508363405
Label UNIVERSAL
Katalognr. 060250836340
Genre Emi
Mål 314 × 314 × 3 mm
Estimeret vægt 300 g