Sisters in Jazz

Caecilie Norby

Pris
kr. 129,95
Forventes afsendt
7-10 arbejdsdage

Vores kunder siger:Kig på jazzens historie og den er noget mandsdomineret. Der har naturligvis altid været fremtrædende kvindelige vokalister, men kvindelige instrumentalister og komponister er få og langt imellem og der er ingen tvivl om, at stærke, kompetente kvindelige musikere er underrepræsenterede, og der er heller ingen tvivl om, at de findes! Men der er sket noget.

Jazz er også feminint. Udsagnet er en rammende beskrivelse af Cæcilie Norbys nye album. Hun har aldrig været bange for at udforske nye veje og hendes unikke og alsidige sangstil har gjort det muligt for hende at samarbejde med de bedste på den internationale jazzscene, hvoraf de fleste var mænd! Hun blev glad da hun blev opfordret til at indspille med et kvindeband.

Her er 12 sange, alle skrevet af kvinder (selvfølgelig), tre skrevet af Cæcilie, mens resten er af Rickie Lee Jones, Ann Ronell, Betty Carter, Joni Mitchell, Abbey Lincoln, Bonnie Raitt, Carole King og Nina Simone. Men SISTERS IN JAZZ demonstrerer også styrken i improviseret musik og dens evne til at bringe mennesker og nationaliteter sammen. Musikken på albummet indeholder funklende pianosoli af italienske Rita Marcotulli, unikke trompetlinjer fra norske Hildegunn Øiseth, den traditionsbevidste schweiziske saxofonist Nicole Johänntgen, samt en kraftfuld rytmesektion med tyske Lisa Wulff og polske Dorota Piotrowska med Marilyn Mazur som gæst på fire stykker. Uanset om de spiller let swing, cool, elegisk-nordisk, funky og hårdtslående, eller dyngvåd blues, er den musikalske vifte i SISTERS IN JAZZ imponerende bred.

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Specielt cover Digipak
Udgivet 25/01-2019
EAN/UPC 0614427973825
Label ACT
Katalognr. ACT97382
Genre Jazz
Mål 125 × 142 × 10 mm
Estimeret vægt 124 g


Vis flere

Mere med Caecilie Norby

Hvis du kan lide Caecilie Norby, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: Cæcilie Norby i Musikhuset Århus 20. juli 2019

Vis flere

Flere tilbud: Mest populære: Dansk musik