Lensgreven

Jesper Laursen Niels Clemmensen

Vejledende salgspris
kr. 349,95
Din pris
kr. 282,00
Du sparer
19%
Forventes afsendt
3-4 arbejdsdage

Vores kunder siger:Lensgreve Mogens Frijs (1849-1923) var den fremmeste repræsentant for den adelige overklasse, da den endnu havde noget at skulle have sagt.

Han var Danmarks største og rigeste godsbesidder, der omgav sig med mest mulig pomp og pragt. Herregården Frijsenborg i Østjylland, var centrum i danmarkshistoriens største grevskab og for et selskabsliv, som omfattede en række af landets førende familier og personligheder, bl.a. Edvard Brandes, Blixen-familien m.fl., samt talrige repræsentanter fra bade det danske og flere udenlandske kongehuse.

Samtidig indtog Mogens Frijs rollen som betydningsfuld politiker i en brydningstid, hvor der blev indført reelt demokrati i Danmark, og han medvirkede selv, da de adelige godsejere mistede deres sidste privilegier.

Denne pragtudgivelse bygger på et privatarkiv, der ikke tidligere har været kendt, og den tegner et indgående billede af hovedpersonens personlige udvikling og rolle i samfundet. Bogen er rigt illustreret med malerier og fotografier, som for en stor dels vedkommende stammer fra familiens enestående billedsamling.

Kommentar

Historien om Mogens Frijs

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 10/10-2017
ISBN13 9788712055433
Forlag Gads Forlag
Genre Kulturhistorie, Etnografi
Antal sider 512
Mål 258 × 205 × 49 mm
Vægt 2.086 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk