Totalitarismen I

Hannah Arendt

Pris
kr. 202,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Hannah Arendt er en af vigtigste og mest indflydelsesrige tænkere i det 20. århundrede. ‘ Totalitarismens oprindelse I-III’ er hendes hovedværk om de totalitære, politiske bevægelser i begyndelsen af det 20. århundrede, der fandt deres stærkeste udtryk i Nazismen i Tyskland og i Stalinismen i Sovjetunionen.

Værket fremhæves flere steder som et af de vigtigste værker i det 20. århundrede. Og det er så aktuelt som nogensinde. I januar 2017 – umiddelbart efter indsættelsen af Donald Trump som præsident – blev det udsolgt på amerikansk Amazon som del af en stigning i interessen for bøger om totalitarisme. The Washington Post har fremhævet værket som en nødvendig nøgle til at forstå udviklingen i USA lige nu. Og man kan hertil tilføje udviklingen i Rusland, Kina og flere lande i Sydamerika og Europa.

I ‘ Totalitarismens oprindelse I-III’ undersøger Hannah Arendt først de historiske udviklinger, der op igennem det 19. århundrede og det tidlige 20. århundrede skabte forudsætningerne for den nye form for politisk mobilisering, hun ser hos Hitler og Stalin – og kalder totalitarisme. Og analyserer derefter, hvordan totalitarismen fungerer ved at foregive at virke gennem demokratiske samfundsinstitutioner og på den måde skjuler dens radikale planer om gennemgribende herredømme og underminering af demokratiet.

At Hannah Arendt samtidig er en af de klareste og mest velskrivende tænkere, gør ikke værket dårligere.

Kommentar

Antisemitismen

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 04/10-2019
ISBN13 9788772043784
Forlag Klim
Genre Filosofi
Antal sider 300
Mål 216 × 144 × 20 mm
Vægt 389 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Engelsk
Cover Artist Sofie Poulsen

Vis flere

Mere med Hannah Arendt

Hvis du kan lide Hannah Arendt, så måske...

Andet i samme serie

Vis flere

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER