ANIMA (Orange Vinyl)

Thom Yorke


Radiohead-frontmanden er klar med sit tredje regulære studiealbum.

I slutningen af juni måned 2019 offentliggjorde Thom Yorke endelig sit længeventede nye soloalbum, ANIMA, der i første omgang er ude digitalt den 27. juni men følger trop på CD og vinyl den 19. juli. Albummet var allerede blevet teaset ved en række reklamer for det ikke-eksisterende firma, Anima Technolgies, som man kunne ringe op. Telefonbeskeden gjorde det klart, at Anima Technologies var lukket ned grundet etisk forkastelige aktiviteter, og opkaldet blev afsluttet med et lille musikalsk indslag, som viste sig at være en forsmag på Thom Yorkes nye album.

Albummet kommer i kølvandet på et ekstremt produktivt år for Thom Yorkes vedkommende. I efteråret 2018 stod han for det fænomenale soundtrack til Luca Guadagninos remake af den italienske gyserklassiker, Suspiria. Tidligere i år begav han sig ud i sin debut som klassisk komponist med en række anmelderroste klassiske koncerter i april måned. Og nu her blot et par måneder senere, får vi fornøjelsen af et nyt soloalbum.

ANIMA er indspillet og produceret i samarbejde med Yorkes faste kompagnon, Nigel Godrich, og indeholder 9 nye numre. Albummet akkompagneres af en Netflix-kortfilm med 3 sange fra albummet. Kortfilmen er instrueret af en af vor tids største instruktører, Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, The Master, Phantom Thread), der efterhånden også er blevet en af Yorkes og Radioheads faste sammensvorne. Paul Thomas Anderson har bl.a. tidligere instrueret videoerne til "Daydreaming" og "The Numbers" fra Radioheads seneste album og har brugt Radiohead-guitarist Jonny Greenwood som sin faste filmkomponist siden 2007.

Media Musik     LP   (LP VINYL)
Number of units × 2
Released 19/7-2019
EAN/UPC 0191404098783
Label XL RECORDINGS
Cat. no. XL987LPE
Genre Local
Dimensions 314 × 314 × 3 mm
Weight (estimated) 450 g